Meelébo bedrijfspand met tractors

Bloembollenkwekerij  Meelébo B.V.

In 1950 richtten de broers Chris en Piet van der Meer het bedrijf Gebr. van der Meer op. Zij startten in eerste instantie met het telen van tulpen en narcissen op zo’n 2 ½ hectare aan de Schorweg in Breezand. Na enkele jaren volgde de oprichting van de gewasbeschermingstak. Piet ging zich hier steeds meer op toeleggen, terwijl Chris zich meer met de kwekerij bemoeide. In 1975 trad Will in het bedrijf en niet veel later volgden Piet en Jan-Willem. Inmiddels waren er ook crocussen en irissen toegevoegd aan het assortiment. De jongere generatie wilde ook graag lelies gaan telen en in 1982 werd Meelébo BV opgericht, wat staat voor: van der Meer leliebollen. Tegenwoordig is dit het handelsbedrijf waar alle gewassen onder vallen.

Onze teeltlocaties vindt u voornamelijk in Breezand en Anna Paulowna, waar wij de afgelopen jaren o.a. door middel van ruilverkaveling mooie, grote percelen gecreëerd hebben. Door middel van drainage en landverbetering houden wij onze teeltgronden in optimale conditie.
Meelébo is met de tijd meegegroeid en niet alleen in areaal, maar ook in accommodatie en diverse teelten. Zo zijn de hypermoderne cellen uitgerust met klimaatcomputer, koeling en verwarming, wat garant staat voor een toppreparatie van de diverse gewassen. staat voor een toppreparatie. Aan de huidige teelten, te weten; lelies, tulpen, narcissen, irissen, crocussen, muscari’s en amaryllissen worden de hoogste kwaliteitseisen gesteld.

Samen met onze medewerkers proberen wij onze producten in de hoogst mogelijke kwaliteitsklasse aan onze afnemers af te leveren.

Om dit kracht bij te zetten is Meelébo sinds 2019 houder van het certificaat “Global GAP”.

Global GAP

Om ons assortiment te showen is Meelébo al jarenlang inzender van de Lentetuin in Breezand en sinds 2009 ook van de wereldberoemde Keukenhof te Lisse.

Lentetuin Breezand

Lentetuin Breezand

Om ons assortiment te showen is Meelébo al jarenlang inzender van de Lentetuin in Breezand

Meelébo cultivars in de tuin van keukenhof

Keukenhof

Sinds 2009 is ons assortiment ook te bekijken op de wereldberoemde Keukenhof te Lisse.